ΞΥΠΝΗΣΕ Ο ΑΝΥΠΕΞ!!!!Τ’ άκουσε η Αγκυρα…: Επιτέλους δόθηκε και μια εθνική απάντηση


Επιτέλους, δόθηκε και μια σκληρή ελληνική απάντηση: πρόκειται για κάτι που γενικά το έχουμε ξεχάσει πια, σε πολλά πεδία. Την ώρα που η Κύπρος ζει μια νέα τραγωδία, η Τουρκία σκέφτηκε ότι βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία να πάει το ρολόι του Κυπριακού μισό αιώνα πίσω με τις… λαμπρές ιδέες Νταβούτογλου για διχοτόμηση της χώρας και για τετραμερή διάσκεψη, ωσάν η Κυπριακή Δημοκρατία να μην είναι ευρωπαικό κράτος… 
Οι εξωφρενικές ιδέες Νταβούτογλου για διχοτόμηση και τετραμερή δεν είναι φυσικά άξιες συζητήσεως. Εκείνο που αντιθέτως είναι άξιο προσοχής, είναι η απάντηση την οποία έλαβαν από την ελληνική πλευρά. Ότι δηλαδή, το υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε με τον πιο άμεσο, σαφή και κατηγορηματικό τρόπο. 

Ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος έκοψε αμέσως την κουβέντα με ένα κείμενο που έχει τόνο και περιεχόμενο στο οποίο εδώ και πάρα πολύ καιρό δεν μας έχει συνηθίσει η πολιτική και διπλωματική γλώσσα στην Ελλάδα – κι αυτό όχι μόνον στα ελληνοτουρκικά… Με μια απάντηση κοφτή και ξεκάθαρη, χωρίς φοβίες και προφυλάξεις από εκείνες που έχουμε συνηθίσει και στις οποίες τελικά λέγονται πολλά, αλλά, επί της ουσίας, δεν λέγεται τίποτα… 

«Δεν πρέπει ούτε να διανοηθεί κανείς, πόσο μάλλον να υπονοήσει διχοτόμηση» έγραψε στον Τούρκο ομόλογό του ο κ. Αβραμόπουλος, για να συνεχίσει αναφέροντας ότι «Η επίκληση της οικονομικής κρίσης είναι λάθος. Η Κύπρος θα ανακάμψει. Ελλάδα και Κύπρος έχουν κυριαρχικά δικαιώματα στην περιοχή, βάσει του Δικαίου της Θάλασσας και του Διεθνούς Εθιμικού Δικαίου. Μετά τη λύση όλοι οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας θα απολαμβάνουν τα οφέλη των φυσικών πόρων του νησιού».

Οσο για την ιδέα περί τετραμερούς η απόρριψη από την ελληνική πλευρά ήταν, και ορθότατα, επίσης απόλυτη καθώς, όπως αναφέρει στο κείμενό του ο υπουργός Εξωτερικών «παραβιάζει την αρχή του σεβασμού της ανεξαρτησίας, κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως πρόφαση το καθεστώς των εγγυητριών δυνάμεων. Οι ίδιοι οι Κύπριοι πρέπει να αποφασίσουν για το μέλλον τους, στο πλαίσιο της υφιστάμενης διαδικασίας υπό τον ΟΗΕ». 

Η Ελλάδα απαντά ως Ελλάδα. Επιτέλους… 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s