ΕΜΑΘΑΝ ΟΤΙ ΠΗΔΙΟΜΑΣΤΕ….ΠΛΑΚΩΣΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ

Τα Τίρανα μιλούν πάλι για τη Μεγάλη ΑλβανίαΟ πρώην πρόεδρος της Αλβανίας, Άλφρεντ Μοϊσίου, είπε ότι έχει έρθει η ώρα για να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για την ένωση του Κοσόβου με την Αλβανία, ισχυριζόμενος ότι δεν υπάρχουν εμπόδια σε αυτήν.


Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο της Αλβανίας,  κατ’ αρχάς πρέπει η ένωση αυτή να έχει τη μορφή μιας συνομοσπονδίας, όπως σημειώνει η σερβική εφημερίδα ‘Μόντο’.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις αυτές ο πρόεδρος της Επιτροπής για το Κοσσυφοπέδιο στο σερβικό Κοινοβούλιο,  Μίλοβαν Ντρέτσουν είπε ότι οι δηλώσεις του Μοϊσίου επιβεβαιώνουν τη θέση ότι η Αλβανία δεν έχει εγκαταλείψει τα σχέδια για αποσταθεροποίησης της περιοχής και επιδιώκει την αναθέρμανση της.

«Η δήλωση αυτή επιβεβαιώνει το μόνο στρατηγικό στόχο του καθεστώτος των Τιράνων, και δεν έχει ποιο κόμμα βρίσκεται στην εξουσία», δήλωσε ο Ντρέτσουν.

Ο πρώην υφυπουργός της Σερβίας για Κοσσυφοπέδιο, Όλιβερ Ιβάνοβιτς, με τη σειρά του ανέφερε ότι η δήλωση του Μοϊσίου ενέχει τη μορφή προειδοποίησης και θα πρέπει σε αυτήν να αντιδράσει η κυβέρνηση του Βελιγραδίου.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s