O "Εθνάρχης"ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΚαραμανλήςΔε θα μας απασχολήσει  αν ήταν Βούλγαρος,όπως λέγεται από κάποιους,που υποστηρίζουν ότι κατάγονταν από το χωριό Gorno Brundu της Μακεδονίας και ο θείος του (απ’την πλευρά της μάνας του) υπήρξε επίσκοπος της Βουλγάρικης εξαρχικής εκκλησίας στον Καναδά.

Εξάλλου το ποιος είναι ‘Ελληνας,τι σημαίνει η ταυτότητα αυτή και τι χαρακτηριστικά είχε στο πέρασμα των αιώνων,είναι μια μεγάλη ιστορία,άσχετη με το θέμα μας.
Αντίθετα πολύ σχετικά είναι αυτά που αναφέρονται στο αφιέρωμα του Δημήτρη Κολλάτου στον απερχόμενο τότε,απ’την πολιτική σκηνή,Κ.Καραμανλή.
Τίτλος της: “Καραμανλής,Εθνάρχης ή Προδότης”.

Σκληρός;
Μπορεί αλλά όσα λέγονται στη σειρά των εκπομπών αυτών,δεν απαντήθηκαν ποτέ.Απ’όσο γνωρίζω τουλάχιστον.
Δεκαπέντε περίπου χρόνια απ’το τέλος της εποχής Καραμανλή (του θείου) και ακόμη τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα,όπως και οι σκιές πάνω απ’τον πολιτικό βίο του μεγάλου “Εθνάρχη”

Ας τις πάρουμε μία-μία:

*Καταρχάς,δεν πολέμησε πουθενά.
Εθνικόφρων,εθνάρχης,εκπρόσωπος της εθνικοφροσύνης επί δεκαετίες και στο Β’Παγκόσμιο πόλεμο (Αλβανικό μέτωπο και Βουλγάρικη κατοχή της ιδιαίτερης πατρίδας του),εκείνος απλά απείχε λόγω…βαρυκοΐας.

*Η καλλιέργεια του δεν τον κατέτασσε προφανώς στη διανόηση,οπότε η πολιτική του καριέρα βασίστηκε κυρίως στο δυνατο του χαρτί που ήταν η εμφάνιση.Η σχέση του με την Φρειδερίκη(ΑΠΛΑ …ΤΗΝ ΠΗΔΟΥΣΕ )του έδωσε την αρχηγία της δεξιάς παράταξης και τον έκανε πρωθυπουργό.Μετά όλα πήραν τον δρόμο τους.

*Η προδικτατορική διακυβέρνηση του χαρακτηρίζεται από σωρεία σκανδάλων.
Υπήρξε ο πατριάρχης της εργολαβίας.

*Κατέστρεψε τις ελληνικές πόλεις.
Σλόγκαν του θα μπορούσε να ναι και το “τσιμέντο να γίνει”.
Γκρέμισε ότι ενδιαφέρον είχαμε από αρχιτεκτονικής κι ιστορικής άποψης και στη θέση του έχτισε τα σημερινά αρχιτεκτονικά και λειτουργικά εκτρώματα.

*Δημιούργησε μια Ελλάδα μερικών πόλεων και κυρίως μίας,δηλαδή της Αθήνας.
Η μεταπολεμική αστυφιλία ήταν δικό του δημιούργημα.

*Δε θυσίασε ούτε μια τρίχα απ’τα…φρύδια του.Μπήκε στην πολιτική φτωχός και βγήκε,ας πούμε τουλάχιστον…ΣΟΥΠΕΡ ευκατάστατος.Αυτός κι η (μεγάλη,σε αριθμό μελών) οικογένεια του.

*’Εχει τεράστιες ευθύνες για το Κυπριακό.Υπέγραψε τη συνθήκη του Λονδίνου,διαχειρίστηκε την εισβολή και τον Αττίλα 2.

*’Εβγαλε την Ελλάδα από το ΝΑΤΟ,δίνοντας την ευκαιρία στους Τούρκους να δημιουργήσουν το θέμα της υφαλοκρηπίδας και το στάτους των διεκδικήσεων στο Αιγαίο.

*Μας έβαλε στην ΕΟΚ,όπως διατείνονται οι οπαδοί του.Ήταν όμως αυτός που αρνήθηκε το να γίνουμε ιδρυτικό της μέλος το ’56 και κανονικό,όχι συνδεδεμένη χώρα,δέκα χρόνια αργότερα.

*Ταυτιζόταν πλήρως με το προφίλ του ‘Ελληνα τσαμπουκά,έπιανε απ’το γιακά τους δημοσιογράφους,χτυπούσε δυνατά το πρωθυπουργικό του γραφείο.Ποτέ όμως δεν είπε ένα όχι στους ξένους.Γιατί απλά υπήρξε (όπως σχεδόν όλο το πολιτικό προσωπικό του Ελλαδικού προτεκτοράτου) ένας υπάκουος υπάλληλος των ξένων αφεντικών της χώρας.

Η εκπομπή του Κολλάτου


[1:05 Κόλμερ για Καραμανλή και το σκάνδαλο των περιουσιών των Εβραίων της Θεσ/νίκης]

ΛΙΝΚ
Ο Καραμανλής-δήθεν- Βούλγαρος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s