Ἡ κατάῤῥευσις τῶν τραπεζῶν ξεκίνησε!


Ἡ κατάῤῥευσις τῶν τραπεζῶν ξεκίνησε!1Καὶ ξεκίνησε ἀπὸ τὰ …ὑψηλὰ πατώματα…Ἔτσι, γιὰ νὰ μὴν ξεφύγῃ κάποια μικρὴ τράπεζα…
Δῆλα δή, γιὰ νὰ μιλᾶμε σὲ ἁπλᾶ ἑλληνικά, δὲν ξεκινᾶ ἡ χρεοκοπία ἀπὸ κάποιαν περιφερειακὴ τράπεζα ἀλλὰ ἀπὸ τὴν κορυφή τους… Γιατί; Διότι πρέπει νὰ πάντα νὰ καταῤῥεύσουν ταὐτόχρονα κι ὄχι νὰ ἐπιμεριστοῦν οἱ καταῤῥεύσεις. Αὐτὸ σημαίνει πὼς δὲν συμφέρει νὰ καταῤῥεύσῃ κάποια τράπεζα στὴν Ἑλλάδα ἤ στὴν Γαλλία ἤ στὴν Κίνα… Στὴν κορυφὴ εἴπαμε… Ἐκεῖ ποὺ βρωμᾶ τὸ κεφάλι…
Τί ἀκολουθεῖ;
Μὰ εἶναι θέμα χρόνου, πολὺ λίγου ὁμολογουμένως πλέον, νὰ μεταδοθῇ ἀνακλαστικὰ σὲ κάθε τραπεζικὸ σύστημα ἡ χρεοκοπία. Καὶ προσοχή!!! Δὲν εἶναι ἰός!!! Ληστεία εἶναι… Ἀλλὰ ληστεία τέτοια ποὺ τελικῶς θὰ παρακαλᾶ τὸ θύμα τὸν θύτη του νὰ ἐξακολουθήσῃ νὰ τὸν ληστεύῃ…
Η BIS ανακοινώνει την αναπόφευκτη χρεοκοπία των κεντρικών τραπεζών!
Η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών, η πιο ισχυρή τράπεζα σε ολόκληρο τον κόσμο, μόλις ανακοίνωσε  την αναπόφευκτη χρεοκοπία των κεντρικών τραπεζών, σύμφωνα με την παρακάτω είδηση από τη  Γερμανία (εδώ) .
Αυτό συνέβει γιατί η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μόλις αποφάσισε ποσοτική χαλάρωση (QE infinity)
Ἡ κατάῤῥευσις τῶν τραπεζῶν ξεκίνησε!2
Φαίνεται ότι έχουμε φτάσει σε μια νέα εποχή, στην κατάρρευση της οικονομίας των ΗΠΑ και της χώρας μας, που δεν γίνεται  καν προσπάθεια να αποκρυφθεί, ούτε να σταματήσει.
Ἡ κατάῤῥευσις τῶν τραπεζῶν ξεκίνησε!3
Η απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να συνεχίσει επ’αόριστον να εκτυπώνει χρήματα (εδώ) μπορεί να υπόκειται σε «άνωθεν εντολές». Εξάλου το είχαμε γράψει τις τελευταίες μέρες ότι η FED βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο αφενός γιατί της λείπουν 9 τρισεκατομμύρια δολλάρια που δεν έχουν ιδέα που έχουν πάει και αφετέρου διότι απο το 2007 ώς 2010 μοίρασε άλλα 16 τρισ.δολ. σε φαληρισμένες τράπεζες!
Επομένως αποτελλούσε μονόδρομο για την FED η εκτύπωση νέου χρήματος.

Προφανώς, για τις κεντρικές τράπεζες ξημερώνουν δύσκολες μέρες.
Πολύ δύσκολες.
Ποια είναι η BIS (Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών).
Η πιο ισχυρή τράπεζα στον κόσμο, η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS) δημοσίευσε πριν από λίγες ημέρες στη τριμηνιαία έκθεση της για το πιθανό τέλος της ανεξέλεγκτης εκτύπωσης χρήματος που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα – και ταυτόχρονα περιγράφει την κατάσταση στις αγορές χρέους ως εξαιρετικά κρίσιμη.
Τα «έκτακτα μέτρα από τις κεντρικές τράπεζες” – γνωστά και ως ανεξέλεγκτη εκτύπωση χρήματος – ξύπνησαν στις αγορές την ψευδαίσθηση ότι η μαζική ρευστότητα που διοχετεύεται στην αγορά θα μπορούσε να επιλύσει τα θεμελιώδη προβλήματα (περισσότερα για την τεράστια αύξηση του χρέους – εδώ ).
Αυτές οι ξεκάθαρες κουβέντες ίσως να έκαναν τον Ben Bernanke και την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς, την Fed να φοβηθούν. Αντί, όπως αναμενόταν, να ανακοινωθεί επίσημα το τέλος της ανεξέλεγκτης εκτύπωσης χρήματος, η Fed αποφάσισε να συνεχίσει όπως πριν. Όλα τα προβλήματα έτσι, όμως, μόνο αυξάνονται.
Επειδή η BIS, προφανώς δεν γνωρίζει πώς να βάλει το τζίνι πίσω στο μπουκάλι, αξίζει να ακούσουμε εκείνους που αποτελούν μέρος του συστήματος – οι οποίοι δεν έχουν πια επίσημα καθήκοντα και ως εκ τούτου είναι περισσότερο σε θέση να τα πουν όπως ακριβώς είναι. ‘Οπως τον πρώην επικεφαλή οικονομολόγο της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS), τον William White, ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με την με τη λέξη BIS. Οι δηλώσεις του δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από μια ανακοίνωση του μεγάλου κραχ.
Να θυμίσουμε στους αναγνώστες μας οτι λίγους μήνες πρίν, αναρτήσαμε ένα άρθρο σχετικά με εκδήλωση της BIS και τίτλο “Sovereign risk: a world without risk-free assets?”, δείχνοντας μας ότι από εδώ και πέρα, δεν θα υπάρχουν επενδύσεις που θα είναι 100% ασφαλείς.
Έχουμε εξηγήσει τη λογική με την οποία ακόμα και ένας μικροκαταθέτης στην τράπεζα είναι στην πραγματικότητα επενδυτής, και παρότι νομίζει ότι τάχα δεν υπάρχει επενδυτικό ρίσκο και ότι τα λεφτά του είναι 100 ασφαλή και “αποταμιευμένα” στα θησαυροφυλάκια κάποιας τράπεζας, αυτό δεν ισχύει.
Η τράπεζα επενδύει τα λεφτά που οι πελάτες της καταθέτουν σε αυτή, και αν οι επενδύσεις δεν πάνε καλά, τότε η τράπεζα χρεωκοπεί, ή έστω έχει μεγάλες απώλειες. Αυτό συμπαρασέρνει και τους καταθέτες, μικρούς ή μεγάλους.
Βέβαια, η BIS δεν μας εξήγησε το γιατί περίμενε μέχρι φέτος για να κάνει τέτοιους είδους εκδηλώσεις και να εκφέρει τέτοιου είδους απόψεις. Γιατί δεν τα έλεγε αυτά το 2008, όταν οι τράπεζες χρεωκοπούσαν, και τα κράτη καταλήστευσαν τους λαούς, δίνοντας ένα σωρό λεφτά από τα κρατικά ταμεία ως “πακέτα σωτηρίας” για να διασώσουν τις τράπεζες;
Η απάντηση είναι απλή: Οι τραπεζίτες της BIS ξέρουν πολύ καλά ότι το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα ήταν -και είναι- χρεωκοπημένο, και χωρίς τα “πακέτα σωτηρίας” θα είχε γίνει χαμός, με τα λουκέτα να πέφτουν βροχή.

Οπότε οι τραπεζίτες της BIS “έκαναν τους ανήξερους” – τώρα όμως που οι τράπεζες έχουν αρπάξει αρκετά λεφτά για να καλύψουν κάπως τις απώλειες τους, η BIS βγαίνει σιγά-σιγά και παραδέχεται την αλήθεια, προετοιμάζοντας τις τράπεζες για κάποιες απώλειες και λουκέτα που αναγκαστικά θα μπουν (οι απώλειες αυτές θα είναι όμως “σε ανεκτά επίπεδα”, όπως πχ έγινε στην περίπτωση της Κύπρου, και όχι ανεξέλεγκτες).
Οι πολιτικάντηδες βέβαια λένε τα δικά τους (και) σε αυτό το θέμα, προτρέποντας τον κόσμο να βάλει τα λεφτά του στις τράπεζες, αλλά η ίδια η BIS, η ανώτατη οργάνωση των τραπεζών σε παγκόσμιο επίπεδο μας εξηγεί ότι…”δεν υπάρχουν επενδύσεις που να είναι 100% ασφαλής”. Ποιον θα πιστέψετε;
Στην πραγματικότητα, τα “bail-ins” α λα Κύπρος είναι αναπόφευκτα, και ειδικά η ευρωζώνη μάλιστα έχει ήδη περάσει αρκετούς τέτοιους νόμους (στο μέλλον πιθανότατα θα περάσει κι άλλους). Άλλωστε, η ευρωζώνη έχουμε δει ότι ΔΕΝ θέλει να τυπώσει ευρώ με τη σέσουλα, οπότε ουσιαστικά κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με τη BIS.

Αυτό το κάνει για να κρατήσει το νόμισμα της σταθερό (αντί να το πληθωρίσει χωρίς όριο, όπως πχ κάνουν η Αμερική, η Ιαπωνία, κτλ), και απώτερος στόχος είναι το ευρώ να γίνει στο μέλλον το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα.
Μάλιστα, στο συνέδριο της BIS που αναφέραμε, ξεχώρισε μια μικρή ομιλία επί του θέματος (2 σελίδες όλες κι όλες) από τον Robert Jenkins, ο οποίος είναι στέλεχος της BOE (Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας).
Η ομιλία είχε τίτλο “Think the unthinkable on US debt” (“Σκεφτείτε το αδιανόητο για το χρέος των ΗΠΑ”), και απλά παραθέτω τις πρώτες πέντε γραμμές με τις οποίες ο Jenkins ξεκινά το λόγο του:
Will the US request a bailout? Will the International Monetary Fund grant it? On what terms and conditions? What writedown of US debt will be needed to restore sustainability to its fiscal accounts? What impact will this have on world financial markets?
These are not questions being asked today but they are questions worth contemplating.
Όπως σωστά λέει και ο μεγαλοτραπεζίτης αυτός, σήμερα κανένας δε σκέφτεται τέτοιου είδους ερωτήματα, καθώς όλοι νομίζουν ότι τάχα οι ΗΠΑ μπορούν να έχουν τεράστια χρέη και τεράστια ελλείμματα, αλλά παρόλα αυτά να συνεχίζουν “σα να μη συμβαίνει τίποτα”.

Οι τραπεζίτες βέβαια της BIS αποδεικνύουν ότι ξέρουν τι παίζεται, και δεν είναι οι μόνοι. Τα ίδια ξέρουν και όλοι οι μεγάλοι ιμπεριαλιστές, και γι’ αυτό λέμε και εμείς ότι Κίνα – Ρωσία – Γερμανία και πετρελαιάδες ήδη “προετοιμάζουν την επόμενη μέρα” μετά το τέλος του δολαρίου…


Ο κόσμος νομίζει -μεταξύ πολλών άλλων- ότι το να επενδύσει σε αμερικανικά ομόλογα και δολάρια είναι μια ασφαλής επένδυση. Δεν υπάρχουν όμως ασφαλείς επενδύσεις, όπως σωστά επισήμανε και η BIS. Και ναι μεν η Αμερική θα ξεπληρώσει πλήρως όλους τους δανειστές της σε δολάρια, αλλά αυτό θα το κάνει τυπώνοντας ακόμα μεγαλύτερες ποσότητες δολαρίων “από το πουθενά”, θυσιάζοντας την αξία του νομίσματος (υπερπληθωρισμός).
Θυμίζουμε και μια σχετική δήλωση του Greenspan επί του θέματος, στην οποία ήταν ομολογουμένως πολύ ειλικρινής και αποκαλυπτικός (ο Grennspan είναι, για όσους δεν τον γνωρίζουν, ο πρώην πρόεδρος της FED πριν από το Μπερνάκι):
Εἴπατε κάτι;
Ἐλάχιστος χρόνος μένει… Πολὺ λίγος…
Πουθενὰ πλέον τὰ χρήματά τους ἀσφαλῆ… Πουθενὰ πλέον ἡ δυνατότης κάποιου ἤ κάποιων νὰ διαφύγουν τῆς φτώχειας… Τελειώνει αὐτὸ τὸ τμῆμα τῆς παραστάσεως…

Σημείωσις

Τὸ σχέδιο ἦταν ἀπὸ τὴν ἀρχὴ ἔτσι. 
Στόχος οὐδέποτε ἦταν ἡ διάσωσις τῶν τραπεζῶν ἀλλὰ ἡ ὑφαρπαγὴ τοῦ χρήματος καὶ τῶν περιουσιακῶν στοιχείων τῶν πολιτῶν τῆς ὑφηλίου. Δὲν συμβαίνει μόνον ἐδῶ ἤ μόνον στὴν Ἀμερικὴ ἤ μόνον στὴν Εὐρωζώνη. Συμβαίνει ὁπουδήποτε. Συζητᾶμε πάντα γιὰ τράπεζες-φερεντζέδες τῶν Ῥότσιλντ καὶ τῶν λοιπῶν …γαλαζοαίματων. 
Δυστυχῶς, γιὰ τὴν ὥρα φυσικά, ξεκινᾶ ὁ πραγματικὸς Γολγοθᾶς τῆς ἀνθρωπότητος. Ἀπὸ ἐδῶ καὶ πέρα μόνον ὅσοι εἶναι ἀποφσισμένοι νὰ περάσουν ἀπέναντι θὰ τὰ καταφέρουν. 
Εἴπαμε, ἡ γέννα θέλει αἷμα…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s