Κινητό H.A.A.R.P; Κούνα το μωρό μου κούνα το…

Στον κόσμο της συνωμοσιολογίας όλα επιτρέπονται ειδικά όταν οι συνωμοσιολόγοι ανακαλύπτουν το SBX1 όπου σύμφωνα πάντα με την γνώμη τους είναι ένα κινητό σύστημα H.A.A.R.P.

Είναι όμως έτσι;;

Οι εγχώριοι συνωμοσιολόγοι βρίσκονται πολλά χρόνια πίσω,ας δούμε τι είναι το SBX1,ξεκινώντας από το τι σημαίνει, Sea Based X-band radar και είναι ένα πλωτό ραντάρ κατασκευασμένο και σχεδιασμένο ώστε να αντέχει στις πλέον αντίξοες συνθήκες της θάλασσας,δυνατούς ανέμους και βαριές θάλασσες.Ο αριθμός 1 προδίδει το ότι μάλλον θα ακολουθήσει και η κατασκευή και άλλων παρόμοιων,αν όχι ίδιων πλοίων.

Το ραντάρ είναι τοποθετημένο επάνω στο κήτος ενός ημιυποβρύχιου γεωτρύπανου πέμπτης γενιάς με δυνατότητα να διασχίζει όλο τον Ειρηνικό, έχει επίσης την δυνατότητα ανίχνευσης πολλαπλών βαλλιστικών πυραύλων αν και εφόσον εκτοξευθούν εναντίον των Η.Π.Α.

Ο αριθμός αναγνώρισης του σκάφους είναι ο IMO 8765412 και η κατασκευή του ολοκληρώθηκε κάπου μεταξύ του 2003 έως 2005 και τέθηκε σε επιχειρησιακή ετοιμότητα το 2006.

Το πλοίο έχει μήκος 116 μέτρα,ύψος 85 μέτρα,βύθισμα εν κινήσει τα 10 μέτρα και 30 μέτρα όταν βρίσκεται σε λιμάνι-σταθμό,το εκτόπισμα του αγγίζει τους 32.690 τόνους και το πλήρωμα του αποτελείται μάξιμουμ από 85 άτομα,μέγιστη ταχύτητα είναι οι 8 κόμβοι.Το εύρος του ραντάρ έχει ακτίνα 2000 χιλιόμετρα.Το κόστος του ανέρχεται στα 900.000.000 $

Το SBX1 αποτελεί μέρος της αντιπυραύλικης άμυνας και κινούμενο στην θάλασσα σε περιοχές που κρίνεται απαραίτητο ενισχύει την αντιπυραυλική άμυνα καθώς τα σταθερά ραντάρ έχουν περιορισμένη ορατότητα λόγο της καμπυλότητας της γης.

Κύριος σκοπός του ραντάρ είναι η αναγνώριση και ο ακριβής εντοπισμός των πυρηνικών κεφαλών του εχθρού,γι’αυτό το σκοπό χρησιμοποιεί μια κεραία  Χ-band  1800 τόνων την οποία την προστατεύει ένας τεράστιος εύκαμπτος θόλος,το πλοίο έχει και μικρότερους άκαμπτους θόλους που χρησιμεύουν στην επικοινωνία.Το ραντάρ κατασκευάστηκε για λογαριασμό της Boeing από την Raytheon Integraded Defence Systems.

Το πλοίο έχει και βάση στην Αλάσκα από όπου μπορεί και ελέγχει ενδεχόμενες εκτοξεύσεις πυραύλων από  την Κίνα και την Β.Κορέα.Αλλά δεν μένει σχεδόν ποτέ σε αυτή την θέση.

Στο λιμάνι του Περλ Χάρμπορ μπαίνει από το 2006 και σε τακτά χρονικά διαστήματα,όπως φαίνεται (2007-2008-2009-2010-2011-2012) για εργασίες συντήρησης καθώς περνάει πολλές μέρες στην θάλασσα.

Το Φεβρουάριο του 2012 ο Οργανισμός Άμυνας Πυραύλων (MDA Misile Defence Agency) ζήτησε ως προυπολογισμό από το 2013 μέχρι και το 2017 9,7 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για την χρήση του ραντάρ από τα 176 εκατομμύρια δολάρια περίπου του 2012. Το ποσό κρίνεται ικανοποιητικό στο να χρησιμοποιηθεί το ραντάρ σε μια υποστηρικτική κατάσταση των σταθερών ραντάρ αλλά και να μπορεί να είναι έτοιμο και σε πλήρη επιχειρησιακή ικανότητα αν και εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

http://www.msc.navy.mil/inventory/ships.asp?ship=213
http://wikimapia.org/27296550/Sea-Based-X-Band-Radar-Platform-SBX-1
http://en.wikipedia.org/wiki/Sea-based_X-band_Radar

Οι συνωμοσιολόγοι οργιάζουν,πρόσφατο παράδειγμα οι κινήσεις του πλοίου όπου χρησιμοποιήθηκε για την παρακολούθηση τυχόν εκτόξευσης πυρηνικού πυραύλου από την Β.Κορέα,τι έλεγαν οι συνωμοσιολόγοι; Μα τι άλλο, θα χτυπήσουν την Κορέα ή την Ρωσία με το H.A.A.R.P.Βάλτε και ένα σεισμό που έγινε στην Ινδονησία εκείνη την περίοδο της τάξης των 7.2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και κάποιος πείραξε τα κουμπάκια του H.A.A.R.P σύμφωνα με τους συνωμοσιολόγους,προφανώς τα μόνα κουμπάκια που πειράχτηκαν είναι στο μυαλό των συνωμοσιολόγων,σεισμός 7,2 R σε μια περιοχή που τέτοιοι σεισμοί είναι η καθημερινότητα,σε μια από τις πιο σεισμογενές περιοχές του πλανήτη; Πρωτοφανές….

Μην σας κάνει εντύπωση αν σε λίγο δείτε να γράφουν για ειδικό δορυφόρο H.A.A.R.P,θεωρία που παίζει τα τελευταία χρόνια μεταξύ συνωμοσιολόγων του εξωτερικού,εδώ είπαμε,είναι πολύ πίσω οι εγχώριοι συνωμοσιολόγοι οι οποίοι αναπαράγουν τα λεγόμενα των ξένων.Εδώ θα είμαστε όμως,έτοιμοι να καταρρίψουμε και εκείνη τη θεωρία συνωμοσίας αν και εφόσον την βγάλουν.


Έχει και συνέχεια όμως το θέμα,έτσι θα σας άφηνα;Παραπονεμένους;

Υπήρχε ένα παρόμοιο σύστημα που εγκαταστάθηκε στην Ανατολική Ακτή των Η.Π.Α και χρησιμοποιήθηκε την περίοδο του ψυχρού πολέμου με την ονομασία Texas Tower.Εγκατεστημένο επάνω σε τριγωνικές πλατφόρμες μέσα στην θάλασσα.Το σχέδιο αρχικά ήταν για 5 τέτοιους πύργους εκ των οποίων οι 2 δεν κατασκευάστηκαν,οι 2 παροπλίστηκαν το 1963 και ο 1 καταστράφηκε από τυφώνα το 1961 όπου και δεν βρέθηκαν επιζώντες από το πλήρωμα καθώς βυθίστηκαν παγιδευμένοι στα συντρίμια και τα πλοία δεν μπορούσαν να πλησιάσουν, ούτε όμως ελικόπτερα και αεροπλάνα μπορούσαν να απογειωθούν.Τραγική ειρωνεία είναι ότι εκείνη την περίοδο το πλήρωμα έκανε εργασίες αποσυναρμολόγησης του ραντάρ καθώς είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από έναν άλλο τυφώνα το 1960.
http://en.wikipedia.org/wiki/Texas_TowerΤο σύστημα αυτό χρησιμοποιήθηκε από το 1958 εως το 1963.Η χρηματοδότηση του ξεκίνησε το 1954 καθώς θεωρούσαν ότι τέτοιου είδους πλατφόρμες-ραντάρ θα έδιναν μέχρι και μισή ώρα επιπλέον χρόνο αντίδρασης στην αντιπυραυλική άμυνα και αυτό γιατί κάλυπτε περισσότερο εναέριο χώρο από τα σταθερά ραντάρ επεκτείνοντας την ακτίνα ανίχνευσης πολλές εκατοντάδες μίλια από τις ακτές των Η.Π.Α..

Άρα το SBX1 της σημερινής εποχής βασίζεται στο Texas Tower της δεκαετίας του 1950.Σαφώς όμως πιο εξελιγμένο και με πιο δυνατό ραντάρ από τους προκατόχους του.

                                          http://krypteia1.blogspot.gr/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s