Τί κρύβει η συνταγματική εκτροπή της σύλληψης των βουλευτών της Xρυσής Aυγής;

Σε προηγούμενο άρθρο μου (βλέπετε εδώ) που αφορούσε την δολοφονία του μουσικού στο Κερατσίνι σας υποψίασα για μια επερχόμενη συνταγματική εκτροπή. Το αντιλήφθηκα σαν μια προσπάθεια της κυβέρνησης να αντλήσει ψήφους μέσα απο μια οργάνωση την οποία η ίδια εξέθρεψε
για να διοχετεύσει την λαική αντίδραση.

Η πολιτεία ήθελε να μετατραπεί ο βαρύς τραυματισμός μιας αφημένης να εξελιχθεί συμπλοκής σε έγκλημα. Δεν έχω πεισθεί ότι όλα έγιναν απο πλευράς αστυνομίας και πολιτείας όπως έπρεπε.

Η κυβέρνηση που παρέδωσε την εθνική κυριαρχία ήθελε να δημιουργήσει μια αντιπαλότητα ανάμεσα στην Αριστερά και τη ΧΑ, ώστε οι πολίτες να ξαναψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές την “αναπτυξιακή” πολιτική της, αυτή της διαρκούς αύξησης του αέναου χρέους με στόχο την υφαρπαγή των πλουτοπαραγωγικών πρωτογενών πηγών της χώρας με μικρό κόστος. Και αυτό όμως δεν είναι σίγουρο.

Η κυβέρνηση ακόμη δεν έχει απαντήσει για το σκάνδαλο της Στρογγύλης, την οποία μετέτρεψε σε αρχαιολογικό χώρο και απο την οποία απέσυρε όλους τους κατοίκους εξαφανίζοντας την οικονομική της ζωή, με αποτέλεσμα τη μείωση της Ελληνικής ΑΟΖ και τη παράδοση εδάφους (βλέπετε σχετικά εδώ).

Η κυβέρνηση όμως έχει και άλλα προβλήματα στην πολτική της, που για μένα δείχνουν ότι στη χώρα το πολίτευμα δεν λειτουγεί δημοκρατικά και ότι αυτή βαίνει σε αδιέξοδο.

Πέραν της διαφαινόμενης συνεργασίας που επι χρόνια υπάρχει μεταξύ επιχειρηματιών και κυβερνήσεων (οι πρώτοι φαίνεται να κάνουν τη βρώμικη δουλειά, δηλαδή να μοιράζουν τα “κέρδη” των εκάστοτε επενδύσεων και συμβολαίων πάσης φύσης που προωθεί με νόμους η εξουσία στους εκάστοτε κυβερνώντες), των νέων επερχομένων μνημονίων, των ανεξήγητων παραχωρήσεων τεραστίων εκτάσεων σε ιδιώτες ή σε εταιρείες, όλα δείχνουν μια κυβέρνηση που θυμίζει κυβέρνηση της κατοχής, μιας κυβέρνησης που κατευθύνει τα πράγματα σε μια κατάσταση εκτός ελέγχου.

Oι πρόσφατες αποκαλύψεις μας για το τι συμβαίνει στο Ιόνιο, στο Βόρειο Αιγαίο και τη κεντρική Μακεδονία, στη Κρήτη και στο Καστελόριζο με τα Ελληνικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων είναι επίσης ένας λόγος, που θα μπορούσε να εξαναγκάσει τη κυβέρνηση να στρέψει αλλού την προσοχή των αμνών.

Σύμφωνα με το Ελληνικό Σύνταγμα (άρθρο 62) “όσο διαρκεί η βουλευτική περίοδος ο βουλευτής ούτε διώκεται ούτε φυλακίζεται ούτε μέ άλλο τρόπο περιορίζεται χωρίς άδεια του Σώματος”.

Η σύλληψη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής κατά την έννοια αυτή είναι αντισυνταγματική αφού δεν έγινε με άδεια του Σώματος.


Τα βουλευτικά καθήκοντα ενός βουλευτή δεν περιορίζονται μόνο μέσα στη Βουλή αλλά και εκτός αυτής.

Σύμφωνα με το άρθρο 61 του Ελληνικού Συντάγματος “ο βουλευτής δεν καταδιώκεται ούτε εξετάζεται με οποιονδήποτε τρόπο για γνώμη ή ψήφο που έδωσε κατά την άσκηση των βουλευτικών του καθηκόντων”. Αυτό σημαίνει πώς οποιαδήποτε “διαταγή” εδόθη απο οιοδήποτε στέλεχος της Χρυσής Αυγής μέσω τηλεφώνου προφορικώς ή γραπτώς και που έχει καταγραφεί με οιοδήποτε τρόπο μπορεί να ληφθεί σαν έκφραση “γνώμης” κατά τη διάρκεια άσκησης των βουλευτικών του καθηκόντων και όχι σαν διαταγή σε μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης. Μπορεί να υπάρξουν και αντιρρήσεις σε αυτό αλλά μόνο ένα δικαστήριο θα αποφασίσει.

Σύμφωνα με το άρθρο 63 οι βουλευτές για την άσκηση του λειτουργήματος τους δικαιούνται μέσα απο το Δημόσιο αποζημίωσης και δαπάνες άσκησης του λειτουργήματος του. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με το νέο Νόμο που προετοιμάζει η κυβέρνηση να περάσει τη Δευτέρα στη Βουλή, για περιορισμό της οικονομικής ενίσχυσης ενός κόμματος για οιουσδήποτε λόγους, αφού το Σύνταγμα υπερτερεί κάθε νόμου που ψηφίζεται στη Βουλή. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, αυτό θα αποτελείσυνταγματική εκτροπή.

Στο άρθρο 63 υπάρχει μια γραμμή στο τέλος που λέει, ότι “δεν απαιτείται άδεια για τη δίωξη και σύλληψη ενός βουλευτή για τα αυτόφωρα αδικήματα”. Είναι όμως αυτόφωρο αδίκημα η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης; Kατα τη γνώμη μου όχι. Tο αδίκημα είναι διαρκές. Αν όχι, αυτό πρέπει να αποδειχτεί. Για να αποδειχτεί πρέπει να γίνει δίκη. Για να γίνει δίκη χρειάζεται απόφαση της Βουλής, κάτι που δεν έγινε. Και αυτό αποτελεί συνταγματική εκτροπή.

Μου κάνει εντύπωση, πως κανένα μέλος της Χρυσής Αυγής δεν διεμαρτυρήθη για κανένα απο τα δύο θέματα που προανέφερα.

Όσον αφορά τον αριθμό των βουλευτών της Ελληνικής Βουλής, που υποτίθεται ότι πρέπει να αντιπροσωπεύουν το έθνος… αυτός κυμαίνεται απο 200-300 (άρθρο 51). Ο αριθμός τους καθορίζεται με νόμο.


Στο άρθρο 52 αναφέρεται κάτι πολύ σημαντικό, το οποίο υπερισχύει φυσικά κάθε εκλογικού νόμου που μπορεί να έχει ψηφίσει η Ελληνική Βουλή. Το άρθρο 52 αναφέρει ότι “η ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαικής θέλησης ως έκφραση της λαικής κυριαρχίας τελεί υπο την εγγύηση όλων των λειτουργών της Πολιτείας που έχουν την υποχρέωση να τη διασφαλίζουν σε κάθε περίπτωση. Νόμος δε υπάρχει που ορίζει τις ποινικές κυρώσεις κατά των παραβατών της διάταξης αυτής.”

Αν παραιτηθούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ή/και ο βουλευτής Επικρατείας και δεν αντικατασταθούν, τότε ΣΑΦΩΣ πρέπει να γίνουν εκλογές ώστε να παραμείνει ανόθευτη η λαική θέληση. Αν αυτό δεν γίνει πάλι θα υπάρχεισυνταγματική εκτροπή. Kαι αυτό είναι ένα θέμα το οποίο η Χρυσή Αυγή θα έπρεπε να προβάλλει.

Μου κάνει επίσης εντύπωση ότι η Χρυσή Αυγή δεν δημιούργησε θέμα για την υπόθεση της Στρογγύλης. Αυτό θα αναμενόταν απο ένα αυτοσυνεπές Εθνικιστικό κόμμα. Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός, ότι η Χρυσή Αυγή ετάχθη κατά της φορολόγησης των εφοπλιστών, που θα έπρεπε να πληρώνουν 15 δις ευρώ φόρους περίπου το χρόνο. Κανείς δεν μπόρεσε επίσης να αντιληφθεί τη σιωπή της Χρυσής Αυγής στη Βουλή για μια νομολογία της κυβέρνησης που τελικά δεν πέρασε και που έδινε δικαίωμα στον καθένα να αγοράζει μετοχές ναυτιλιακών εταιρειών χωρίς να εξηγεί που βρήκε τα λεφτά της αγοράς (ξέπλυμα χρήματος).

¨Ολα αυτά με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα συστημικό κόμμα που για τις ανάγκες όσων πρόκειται να γίνουν θα βρεθεί στη χειρότερη εκδοχή “εκτός νόμου” και ότι οι συλλήψεις των βουλευτών της ΧΑ κρύβουν κάτι χειρότερο που είναι εν εξελίξει και που θα αφορά όχι μόνο τα μνημόνια κλπ αλλά και περιορισμούς στην έκφραση και στο συνέρχεσθαι, όπως και μεγάλες ανακατατάξεις στη περιοχή.

Η πρόβλεψή μου ότι “έρχονται χειρότερα” μπορεί να θεωρηθεί αναμενόμενη,

απο το γεγονός της “Θεωρίας των Δύο Άκρων” την οποία έφερε στα ΜΜΕ ο βουλευτής της ΝΔ Λαζαρίδης, προκειμένου να εμφανίσει το ΣΥΡΙΖΑ σαν ένα εξτρεμιστικό κόμμα εκτός “δημοκρατικού” τόξου

απο τις πρόσφατες δηλώσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ “που δεν είχε διαβάσει το μνημόνιο” Χρυσοχοίδη. στις οποίες αφήνεται να εννοηθεί εν είδει μελλοντικού εκβιασμού προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι υπάρχει παρακολούθηση και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για αξιόποινες πράξεις που γίνονται για λόγους Εθνικής Ασφαλείας. 

απο την έρευνα που διετάχθη απο τον Άρειο Πάγο για όσα ιστολόγια υιοθετούσαν τις θέσεις της Χρυσής Αυγής μετά τη δολοφονία του νεαρού μουσικού και τα οποία προέβαλαν γεγονότα που αφορούσαν δολοφονίες Ελλήνων απο αλλοδαπούς.

H στάση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ οδηγούν τους δημοκρατικούς πολίτες σε εξέγερση. Δεν μπορεί κανένα κόμμα απο αυτά να παριστάνει τον “άγιο” όταν είναι υπεύθυνα για τη γενοκτονία των Ελλήνων που συνεχίζεται και την αναμενόμενη αλλαγή γεωγραφικών συνόρων που προανήγγειλε ο πρώην Τούρκογλου στη Τουρκία ούτε μπορούν να δίνουν μαθήματα δημοκρατίας για να μετριάσουν τις αντιδράσεις στις εγκληματικές αποφάσεις τους ούτε να εκφοβίζουν τις όποιες ελεύθερες φωνές έχουν απομείνει.

Aν στο μέλλον, μέλη της ΧΑ και του ΣΥΡΙΖΑ εμπλακούν σε συγκρούσεις μεταξύ τους και σε αυτό προστεθούν συγκρούσεις με τα δύο εκατομμύρια Μουσουλμάνους που μπήκαν ακόμη και απο τα παράθυρα στη χώρα με στόχο την αποσταθεροποίηση και την αλλαγή συνόρων (Συριοποίηση), τότε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ θα είναι τα μόνα αποκλειστικά υπεύθυνα, γιατί αυτά κυβέρνησαν και κυβερνούν.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s