Καινούργιοι φόροι για τους Έλληνες στην Ελλάδα του μνημονίου
Η φορομπηχτική πολιτική της συγκυβέρνησης συνεχίζει το αποτρόπαιο έργο της που μοναδικό σκοπό έχει την εξαθλίωση του Έλληνα πολίτη. Τα επώδυνα μέτρα συνεχίζουν να αυξάνονται, ενώ οι πολιτικάντηδες πανηγυρίζουν για την σύλληψη των βουλευτών και μελών ενός νομίμου πολιτικού κόμματος. Οι διεφθαρμένοι πολιτικοί και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ κοιτάζουν να καλύψουν προσεχτικά την επερχόμενη καταιγίδα φόρων που πλησιάζει για να αποσυντονίσουν την κοινή γνώμη.
Συγκεκριμένα, την ερχόμενη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου κατατίθεται στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού και το βέβαιον είναι ότι το 2014 θα αποτελέσει ένα ακόμη έτος λιτότητας για τους Έλληνες πολίτες. Οι πολίτες θα κληθούν να καταβάλλουν αυξημένους φόρους αλλά το 2014 θα σημαδευτεί από περαιτέρω περιστολή των δαπανών σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας, όπως είναι η υγεία και η παιδεία.
Ο πήχης των φορολογικών εσόδων (από την άμεση και έμμεση φορολογία) είναι στα 44 δισ. ευρώ, μέρος των οποίων δεν αποκλείεται να προέλθει από νέους φόρους, αν και το μεγάλο μέρος θα σηκώσουν μέτρα (κατάργηση φοροαπαλλαγών, αύξηση φορολογικών συντελεστών κλπ.), τα οποία έχουν ήδη ψηφιστεί και θα εφαρμοστούν από την 1η Ιανουαρίου.
Εν ολίγοις, o νέος προϋπολογισμός θα πρέπει να ενσωματώσει τις αποφάσεις για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα της περιόδου 2014-2017, όπως συμφώνησαν υπουργείο Οικονομικών και δανειστές. Το κρίσιμο μέγεθος ωστόσο είναι ο «λογαριασμός» που θα κληθούν να πληρώσουν, τα εξοντωμένα από την κρίση νοικοκυριά, το επόμενο έτος.
Το βασικό σενάριο προβλέπει μεγάλη αύξηση της άμεσης φορολογίας, η οποία θα φθάνει σε ποσοστό το 12,4%. Οι συνολικοί άμεσοι φόροι προβλέπεται να φθάσουν τα 19,5 δισ. ευρώ τη νέα χρονιά, από 17,4 δισ. ευρώ που εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν φέτος, δεδομένης και της υστέρησης που παρουσιάζουν οι εισπράξεις. Αυτό σημαίνει νέες εισοδηματικές απώλειες για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους που για το 2014 θα φθάνουν στο ποσό των 2,1 δισ. ευρώ. Οι φόροι αυτοί, μεταξύ των άλλων, θα προέλθουν:
  • Από τη νέα κλίμακα φορολόγησης μισθωτών και συνταξιούχων.
  • Από την κατάργηση φοροαπαλλαγών και την κατάργηση εκπτώσεων φόρου για τα παιδιά.
  • Την αύξηση της φορολογίας στους ελεύθερους επαγγελματίες.
  • Την αύξηση της φορολογίας στα ενοίκια.
Οι εντολοδόχοι της κυβέρνησης, πλήρως υποταγμένοι στις επιταγές των διεθνών και εγχώριων τοκογλύφων, δεν θα σταματήσουν να απομυζούν τα πενιχρά έσοδα των Ελλήνων. Το ποσοστό της ανεργίας συνεχώς ανεβαίνει και ο Έλληνας βιώνει το κατώτερο όριο της φτώχειας. Όλα αυτά αποτελούν συνέπειες μιας πολιτικής χωρίς εθνική συνείδηση. Η χώρα μας έχει μετατραπεί σ’ ένα θλιβερό προτεκτοράτο ξένων δυνάμεων, πλήρως εκμεταλλεύσιμο από τους δανειστές.


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s