Η Χ.Α. κατά της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου


katastatiko
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην όλη διαδικασία φαίνεται ότι προσδίδει η “αποκάλυψη” εκ μέρους της Χρυσής Αυγής τόσο του πραγματικού της καταστατικού – σε αντίθεση με αυτό που χρησιμοποιήθηκε ως πειστήριο στην δικογραφία – και του γεγονότος ότι το καταστατικό της υπέγραψε η Ευτέρπη Κουτζαμάνη, η προϊσταμένη δηλαδή του αντεισαγγελέα Βουρλιώτη.
Σε δήλωση του ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος υποστήριξε ότι: “Το άτομο που εκδιώκει την Χρυσή Αυγή με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, είναι και το ίδιο άτομο που πέρσι τον Σεπτέμβριο έβαλε την σφραγίδα του στο επίσημο καταστατικό του κόμματος, δίνοντας νομική υπόσταση. Αναφέρομαι στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κα Ευτέρπη Κουτζαμάνη. Αντιλαμβάνεστε πως η δίωξη είναι πάνω από όλα πολιτική και όχι ποινική”.
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται μεταξύ άλλων: «Είδαμε ότι στο πόρισμα που εκδόθηκε εναντίον της Χρυσής Αυγής και συνέταξε και υπέγραψε ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, υπ’ ευθύνη της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Kουτζαμάνη, παρατίθεται ένα «καταστατικό», το οποίο ήδη αποδείξαμε ως γελοιότητα και όχι ως πειστήριο. Όμως υπάρχει και μία άλλη λεπτομέρεια.
Μία λεπτομέρεια που καταδεικνύει την πολιτική σκόπευση που κρύβεται πίσω από τις διώξεις, αλλά και δείχνει το «κύρος» των ανθρώπων που έχουν αναλάβει την δια του δικαστηρίου κάλυψη της αγωνίας των διεθνών τοκογλύφων και της κυβέρνησης για ανάσχεση της μοναδικής Εθνικής Αντιπολιτεύσεως, της Χρυσής Αυγής. Όπως ήδη δείξαμε το αληθινό καταστατικό της Χρυσής Αυγής δεν έχει ουδεμία σχέση με αυτά που υποστηρίζει το «καταστατικό» που εισήλθε στο πόρισμα. Θα πει κάποιος ότι μπορεί οι εισαγγελείς να μην γνώριζαν ότι υπήρχε χάλκευση στοιχείων, αγνοώντας βεβαίως ότι μιλάμε για εισαγγελείς του Αρείου Πάγου, όπου είχε κατατεθεί το πραγματικό καταστατικό της Χρυσής Αυγής. Όμως τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα.
Την παραλαβή του πραγματικού καταστατικού της Χρυσής Αυγής, την υπέγραψε ένας εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Μαντέψτε ποιο είναι το πρόσωπο που παρέλαβε το πραγματικό καταστατικό της Χρυσής Αυγής; Η Ευτέρπη Kουτζαμάνη!
Κοινώς η εν λόγω κυρία όχι μόνο γνώριζε για την ύπαρξη ενός πραγματικού καταστατικού και επέτρεψε την χρησιμοποίηση ενός χαλκευμένου στοιχείου, αλλά ήταν και η ίδια που το είχε παραλάβει! Αν η εν λόγω κυρία διαθέτει έστω και ίχνος επαγγελματικής συνειδήσεως οφείλει, προφανώς, να σκίσει το πόρισμα που συνέταξε ο Βουρλιώτης και στηρίζεται κατά πολύ στο ψεύτικο καταστατικό, προκειμένου να στοιχειοθετήσει «συλλογική ευθύνη», και ακολούθως να παραιτηθεί και η ίδια για την ύβρη που διέπραξε απέναντι στην Δικαιοσύνη που έχει ορκιστεί να υπηρετεί.»
Ο «περίεργος» ρόλος της Ρωσίας

Του οποίου η αναφορά στα γεγονότα ήταν εντελώς διαφορετική από αυτά που διαβάζει κανείς σε άλλα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Και του οποίου η φρασεολογία, τόσο όσον αφορά στην Χρυσή Αυγή όσο και στην περίπτωση της διαδήλωσης που ήθελαν να κάνουν οι έφεδροι και η οποία απαγορεύθηκε είναι τόσο συγκεκριμένη που σίγουρα θα προκαλεί προβληματισμό σε κάποιους “συστημικούς” στην Αθήνα.
Διαβάστε το εν λόγω δημοσίευμα:
 
Οι Έλληνες επίσημοι είναι απασχολημένοι γύρω από τις απειλές που προέρχονται από εφέδρους και παραστρατιωτικές οργανώσεις. Σε μια χώρα που σπαράσσεται από εσωτερικές διαμάχες, οικονομικές δυσκολίες και πολιτικές αντιπαλότητες, ο Στρατός φαίνεται ως μια πιθανή πηγή αποσταθεροποίησης και απειλής προς την κυβέρνηση.
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει παραδεχθεί πως τον έχουν απασχολήσει σημάδια στρατιωτικού πραξικοπήματος προερχόμενα από παραστρατιωτικές οργανώσεις στις οποίες υπάρχουν πρώην αξιωματικοί των ΕΔ οι οποίοι κατά το παρελθόν έχουν υπηρετήσει σε ειδικές επίλεκτες δυνάμεις.
Ένα δημοσίευμα σε ιστολόγιο μιας ένωσης εφέδρων ειδικών δυνάμεων κάλεσε για τη δημιουργία μιας κυβέρνησης την οποία θα εγγυούνται οι «ένοπλες δυνάμεις».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε στην Guardian ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των ενόπλων δυνάμεων είναι απόλυτα προσηλωμένες στην Δημοκρατία. Οι λίγοι που δεν είναι θα υποστούν τις συνέπειες».
Στις πρόσφατες δικαστικές κινήσεις εναντίον του ριζοσπαστικού κόμματος της «Χρυσής Αυγής» με συλλήψεις των ηγετικών στελεχών του μπορεί να έχουν παίξει ρόλο στην ριζοσπαστικοποίηση των εφέδρων του Στρατού.
Σε μια πρόσφατη έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σημειώνεται ότι η Ελλάδα είναι το πιο διεφθαρμένο κράτος από τα 28 της ευρωζώνης εγείροντας ταυτόχρονα φόβους για την άνοδο του εξτρεμισμού της άκρας δεξιάς. Τα συμπεράσματα της έκθεσης είναι ζοφερά: «Ερευνητές έχουν βρει ότι η Ελλάδα κυριαρχείται από υψηλούς δείκτες ανεργίας, κοινωνική αναταραχή, ενδημική διαφθορά και μεγάλη απογοήτευση για το πολιτικό κατεστημένο».
Είναι φανερό ότι ένα τέτοιο περιβάλλον είναι κατάλληλο για στρατιωτικά πραξικοπήματα. Κάποιες ανεπίσημες αναφορές ισχυρίζονται πως η ριζοσπαστική «Χρυσή Αυγή» έχει πολύ μεγάλη υποστήριξη εντός των ΕΔ και των σωμάτων ασφαλείας. Η καταστολή από την κυβέρνηση του κόμματος της Χρυσής Αυγής ίσως έχει ωθήσει ριζοσπαστικούς κύκλους εντός του στρατεύματος να κοιτάξουν προς την πλευρά μη δημοκρατικών και μη πολιτικών μεθόδων για να αναλάβουν την εξουσία.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών έχει παραδεχθεί πως η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα νέο πακέτο διάσωσης στους αμέσως επόμενους προσεχείς μήνες. Τέτοια πακέτα διάσωσης συνοδεύονται σχεδόν πάντα από περικοπές στον προϋπολογισμό και καθόλου δημοφιλή μέτρα από τις κυβερνήσεις. Είναι πολύ πιθανό ότι η εφαρμογή του επόμενου πακέτου διάσωσης θα υποστηριχτεί από τον γερμανικό Στρατό, επειδή οι ΕΔ της Ελλάδας βρίσκονται στο όριό τους να στραφούν εναντίον της κυβέρνησης”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s