«Φοροκαταιγίδα» δίχως τέλος για όλους τους Έλληνες

 

Το παζλ της φοροεπιδρομής, το οποίο εδώ και μήνες όλοι ανέμεναν, ολοκληρώθηκε καθώς το Υπουργείο Οικονομικών ήδη χρέωσε χιλιάδες φορολογούμενους με το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας για το 2013. 
Ένα μόλις μήνα μετά τα εκκαθαριστικά για τους ΦΑΠ του 2011 και του 2012, το οικονομικό επιτελείο ανέβασε στο taxisnet τα φετινά ραβασάκια, δίνοντας τη χαριστική βολή στους ήδη γονατισμένους φορολογούμενους. Υπόχρεοι του φόρου, είναι 500.000 πολίτες, οι οποίοι έχουν ακίνητη περιουσία με αντικειμενική αξία άνω των 200.000 ευρώ και σε λίγες μέρες θα συναντήσουν τα εκκαθαριστικά για το ΦΑΠ του 2013 στα γραμματοκιβώτια τους. 

Φυσικά, οι επιτελείς του Γιάννη Στουρνάρα, γνωρίζουν πολύ καλά πως αυτά που θα εισπράξουν είναι ελάχιστα μπροστά σε αυτά που βεβαιώνονται, μιας και οι πολίτες έχουν κυριολεκτικά στεγνώσει από το μπαράζ φόρων όλο το προηγούμενο διάστημα. Στόχος του Υπουργείου, είναι σε πρώτη φάση να εισπράξει το 50% των βεβαιωμένων εσόδων προκειμένου να καλυφθούν τα έσοδα που έχει ζητήσει η τρόικα. 

Σε κάθε περίπτωση πάντως, όσοι επιθυμούν να δουν με τι ποσό επιβαρύνθηκαν, μπορούν να μπουν στην προσωπική τους σελίδα στο taxisnet και να δουν τι πρέπει να πληρώσουν. Η ημερομηνία λήξης πληρωμής του ΦΑΠ 2013 προσδιορίζεται για το τέλος του Οκτωβρίου, ολοκληρώνοντας ένα κυριολεκτικά παγκόσμιο ρεκόρ φορολογίας, μιας και εδώ και δύο μήνες σχεδόν κάθε βδομάδα, έρχεται και ένα εκκαθαριστικό στο μέσο πολίτη.


newsbomb
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s