Θανάσης Βέγγος: «Για την Χρυσή Αυγή είμαστε όλοι»
XRYSHAYGHL 0

“Όλοι αυτοί οι αριστεροί που λυμαίνονται τα ΜΜΕ, μάς έπρηξαν για τον «Μεγάλο Αγωνιστή της Αριστεράς» Θανάση Βέγγο που η αγνώμων Μαμά Πατρίδα τον έστειλε Εξορία στην Μακρόνησο και άλλα τέτοια δακρύβρεχτα… 

Η Αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική: Ο Θανάσης Βέγγος (γεννημένος το 1927 στο Νέο Φάληρο) υπηρέτησε δύο χρόνια από την στρατιωτική του θητεία στην Μακρόνησο (1947-49) ως ΔΕΣΜΟΦΥΛΑΚΑΣ των κομμουνιστοσυμμοριτών που ήσαν εξόριστοι στο εν λόγω Ξερονήσι!

Οι «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» γνωρίζουν πως για να στείλουν τότε έναν φαντάρο στην Μακρόνησο να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία, έπρεπε αυτός ο φαντάρος να είναι ακραιφνής Έλλην, να μισεί τον Κομμουνισμό και να έχει κάνει σχετική Γραπτή Δήλωση!.. Να είναι, δηλαδή, “ντούρος Εθνικόφρονων”, για να μη πούμε τσιράκι του τότε Καθεστώτος των Μοναρχοφασιστών, όπως αποκαλούσε την νόμιμη Κυβέρνηση Σοφούλη-Τσαλδάρη το “ηρωϊκό” ΚΚΕ. Κι ενώ, λοιπόν, ο Βέγγος (που επί Χούντας είχε γυρίσει 15 κινηματογραφικές ταινίες και είχε πλουτίσει!) πήγε στην Μακρόνησο ως ΔΕΣΜΟΦΥΛΑΚΑΣ των εξόριστων Κατσαπλιάδων, η Αριστερή Προπαγάνδα μας τον παρουσίασε όλες αυτές τις ημέρες ως εξόριστο αριστερό αγωνιστή!

Προς τιμήν της, μόνο η εκπομπή του αριστερού δημοσιογράφου Χρίστου Βασιλόπουλου (ΝΕΤ, Κυριακή 8 Μαΐου 2011) είπε την αλήθεια για τον Δεσμοφύλακα Βέγγο, αλλά και αυτή έσπευσε να το δικαιολογήσει ότι και καλά επρόκειτο για «δυσμενή μετάθεση» ενός αριστερού φαντάρου!.. Η πλάκα είναι πως ο ίδιος ο Βέγγος, σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Σύγχρονος Κινηματογράφος» – τεύχος 13, Μάρτιος 1971, είχε πεί για την γνωριμία του με τον ευεργέτη του Νίκο Κούνδουρο ότι συναντήθηκαν στον Στρατό, όταν υπηρετούσε στην Μακρόνησο!..”
“ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ” (εφημερίδα “Στόχος”)
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s