Ετοιμάζουν την χαριστική βολή
Τελικά έχουν βαλθεί να τινάξουν στο αέρα την ελληνική κοινωνία. Οι ανίκανοι διαχειριστές της κρίσης στην Καραγιώργη Σερβίας επιχειρούν τώρα να πατήσουν το «κόκκινο κουμπί», βάζοντας στο χέρι στους καταθετικούς λογαριασμούς (σε μισθούς, συντάξεις) των πολιτών αλλά και των επιχειρηματιών. Θα είναι η χαριστική βολή, που θα σημάνει το… τέλος για όσους προσπαθούν να επιβιώσουν σε μια οικονομία που δεν παίρνει ανάσα, την ώρα που τα λουκέτα πέφτουν βροχή, μεγαλώνοντας την ανεργία και την απελπισία.

Πόσο άσχετοι με το αντικείμενο μπορεί να είναι αυτοί οι «αρμόδιοι», όταν δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι, αν κατάσχουν αδιακρίτως λογαριασμούς, το μόνο που θα επιτύχουν θα είναι να προκαλέσουν νέο σοκ στην ήδη νεκρή αγορά;

Διότι, αν αφαιρέσεις χρήματα από λογαριασμούς επιχειρηματιών (χρήματα που χρωστούν στην Εφορία), το μόνο που θα πετύχεις είναι ή να αποσύρουν, αν προλάβουν, τις καταθέσεις τους, μεγαλώνοντας το πρόβλημα στις τράπεζες, ή να τα δεσμεύσει το κράτος (εάν δεν τα φυγαδεύσουν) και να μην μπορούν να πληρωθούν εργαζόμενοι, συναλλασσόμενοι και ένας κύκλος, μικρός ή μεγάλος, που συνεργάζεται μαζί τους. Αποτέλεσμα, το ίδιο: ακόμη ένα κραχ στην αγορά, ακόμη ένα κραχ στην κοινωνία.

Για να μη μιλήσουμε για το τι θα συμβεί όταν ξεκινήσουν (όπως μάθαμε όχι μόνο η Εφορία, αλλά και οι δήμοι!) να εφορμήσουν στο κομπόδεμα των πολιτών.

Πρόκειται για μια παράνοια που επικρατεί στο υπουργείο Οικονομικών.

Αντί να διευκολύνουν τους πολίτες (που τους «έπνιξαν» με τα χαράτσια), φέρνοντας ρυθμίσεις για να πληρώνουν όσο μπορούν, τους παίρνουν -ως κοινοί λωποδύτες- τα μοναδικά χρήματα που τους έχουν απομείνει για να μπορέσουν να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια.

Αν δεν συνέλθουν εγκαίρως ή εάν κάποιος δεν τους τραβήξει τα αυτιά, τότε οι επενδυτές όχι μόνο δεν θα έρθουν ποτέ, αλλά θα ακούν «Ελλάδα» και θα εξαφανίζονται.

Από την άλλη, οι Ελληνες θα κρύβουν όπου βρίσκουν τις όποιες οικονομίες τους και θα «γεμίζουν» τα σεντούκια. Τι άλλο χρειάζεται για να δουν, για να καταλάβουν ότι με τη φοροτρομοκρατία επί της κοινωνίας το μόνο που κάνουν είναι να τροφοδοτούν τα άκρα για την επόμενη μέρα…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s