Προβληματισμός στο ακροαριστερό μόρφωμα του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κοριός μάζευε και υλικό από τις Σκουριές. Ο κοριός δουλεύει»…

Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις πως η κυβέρνηση, μόλις καταλαγιάσει λίγο ο θόρυβος για τα περί της Χρυσής Αυγής, θα στραφεί και προς διαλεύκανση υποθέσεων που σχετίζονται με την ακροαριστερά. Άλλωστε, ο κ. Α. Σαμαράς στην ομιλία σε γεύμα στις Η.Π.Α. ουσιαστικά το δήλωσε, ότι έχουν σειρά οι «λαϊκιστές». Δεν χρησιμοποίησε την φράση «άλλο άκρο», αλλά φωτογράφισε τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα…
διοχετεύθηκαν πληροφορίες, που πέρασαν και στα δελτία ειδήσεων, ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες για ένα έρθουν στο φως οι υποθέσεις της Μαρφίν (που λιμνάζει αδικαιολόγητα, για χρόνια), των Σκουριών Χαλκιδικής, κ.ά.

Το αν θα εμπλέξει ή όχι η κυβέρνηση στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σ’ αυτές τις υποθέσεις δεν έγινε γνωστό. Αλλά σίγουρα -το έχει ήδη πράξει- θα κατηγορήσει την αξιωματική αντιπολίτευση ότι δεν καταδικάζει όλες τις πράξεις βίας, απ’ όπου και αν προέρχονται, για δε τις παραπάνω περιπτώσεις μπορεί να ισχυριστεί πως οι δράστες βρίσκουν καταφύγιο στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Γ. Καρατζαφέρης άφησε κάποιες αιχμές σε συνέντευξή του: «Οι κοριοί είχαν στραφεί και αλλού.

Ο κοριός μάζευε και υλικό από τις Σκουριές. Ο κοριός δουλεύει».

Το βέβαιο είναι πως πράγματι ο κοριός δουλεύει, εδώ και πολύ καιρό και συγκεντρώνει στοιχεία.
Βέβαια, το γεγονός των παρακολουθήσεων των τηλεφωνημάτων, προξενεί μέγα θέμα, γνωστής ούσης και της στενής συνεργασίας των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών με τις αντίστοιχες του ΝΑΤΟ, δηλαδή των Η.Π.Α. Μένει δε να διευκρινισθεί -όχι και τόσο εύκολο- τίνος είναι η πρωτοβουλία μείωσης της δυναμικής των «δύο άκρων».

Και τι ακριβώς επιδιώκεται; Η εξάλειψή τους ή μόνον η εξασθένησή τους; Τα άκρα είναι πάντα χρήσιμα στο Σύστημα. Χρησιμοποιούνται προς «φρονηματισμό» των κομμάτων εξουσίας ή προς δημιουργία ανωμάλων καταστάσεων. Κανείς δεν θα μπορούσε φυσικά να συμφωνήσει με τον κ. Α. Σαμαρά, πως όλος ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί άκρο. Όμως, πολλοί είναι αυτοί που επωνύμως κάνουν λόγο για κάποιες συνιστώσες του, οι οποίες δεν κρύβουν άλλωστε την αντικοινοβουλευτική τους τοποθέτηση.

Μια υπόθεση είναι, πως αιφνιδίως δύο κόμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ που πάλευε να ξεπεράσει το 3% και η Χρυσή Αυγή που βρισκόταν πολύ κάτω της μονάδας, εμφανίστηκαν να ρυθμίζουν την πολιτική ζωή στο Κοινοβούλιο. Ξέφυγαν από το όριο, που άλλοι αποφάσισαν και θέλουν να τους «κοντήνουν»; Επειδή η πλήρης εξάλειψη δεν είναι συμφέρουσα στο σύστημα.

Και άλλη φορά μας δόθηκε η ευκαιρία να το πούμε, πως όπου υπάρχει κενό, σπεύδει η φύση να το συμπληρώσει. Το ίδιο συμβαίνει και στην πολιτική. Αν το σύστημα θέλει να εξαλείψει την Χρυσή Αυγή και κάποιες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζει πως κάποια άλλη κίνηση θα εμφανισθεί να καλύψει το κενό, κίνηση που μπορεί να μη ελεγχθεί.

Δεν είναι άκαιρος επομένως ο προβληματισμός στον ΣΥΡΙΖΑ, και θα έχει δίκαιο να ανησυχεί, ότι με τις παρακολουθήσεις των τηλεφωνημάτων (και όχι των τηλεφώνων, όπως ανελληνιστί υποστηρίζεται) από την ΕΥΠ και την θεωρία των δύο άκρων, ήρθε η στιγμή να δείξει η κυβέρνηση πως η πάταξη της βίας δεν είναι μονόπλευρη. Το τονίζει άλλωστε ο πρωθυπουργός, ότι θα παταχθεί η βία απ’ όπου και αν προέρχεται.

Με αυτά και με τα άλλα, δεν πολυκαταλάβαμε ποια νέα μέτρα μας έφερε η Τρόικα.

Ο Μακεδών / voria.gr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s