Αν οι ΗΠΑ δηλώσουν χρεωκοπία (Default)

Στο Geopolitics θα το πούμε ξανά… Στις ΗΠΑ 17/10 είναι η προθεσμιακή ημερομηνία για να περάσουν αναχρηματοδότηση του κράτους τους με σύμφωνες γνώμες των Ρεμπουμπλικανών. Ήδη πάντως το οχι του Ομπάμα στους Ρεμπουμπλικανούς για παράταση 6 εβδομάδων ώς πρόταση για την συζήτηση δημιουργεί τεράστιο θέμα. Οπότε αν δεν γίνει η συμφωνία για αναχρηματοδότηση, τότε πάνε για διάφορες κοινωνικές περικοπές εκεί …. Ή.. και εδώ είναι το κλειδί… σε ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΟΧΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ… 

Όποιος γνωρίζει τώρα μερικά βασικά πράγματα απο τα διεθνή, ξέρει πως ο μεγαλύτερος κάτοχος σε αυτά είναι …. η Κίνα… μια οικονομία εξολοκλήρου βασισμένη στις ΗΠΑ έχοντας ρίξει αρκετό ρευστό εκεί.

Αν γίνει κούρεμα, τότε η Κίνα θα χάσει χρήματα που θα κοιτάξει και εκείνη να ανασυγκεντρώσει απο ομόλογα δικά της .. ομόλογα που έχει ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ… επειδή ήταν φορολογικός παράδεισος αλλά και ανεπτυσσόμενη αγορά.

Ξαναλέμε λοιπόν.. Πλάνο Β έχει η Ελληνική κυβέρνηση;.. διότι αν σκάσει αυτό το κύμα, θα μας πάρει το ρέμα κανονικότατα.. διότι χρηματοδότηση απο Ε.Ε. δεν θα έχει αφού όλοι θα κοιτάξουν να διασφαλίσουν οτι έχουν… απο ΗΠΑ φυσικά δεν έχει έτσι και αλλιώς τώρα (ρωτήστε την Αίγυπτο)… και όσο για τους Ρώσους; Οι συγκεκριμένοι θα εκμεταλλευθούν στο έπακρο την κατάσταση με οτι και αν σημαίνει αυτό.

Εδώ τι λένε τα ΜΜΕ;. ασχολούνται με Χρυσαυγειάδες και με καταγγελίες για υποκλοπές βάση δηλώσεων και οχι βάση στοιχείων. Το ίδιο σκηνικό όπως το 2008 με το Βατοπέδι και τον Ζαχόπουλου…. ενώ είμαστε σε θέση ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΠΙΣΦΑΛΗ.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s