Τα νέα μέτρα θα ρίξουν την κυβέρνηση
Από ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ – Η μερική αλλαγή της στάσης του Διεθνούς

Νομισματικού Ταμείου έναντι της Ελλάδας, η οποία έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες ολίγες ημέρες, είναι ελπιδοφόρα.
Μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τη γενική διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ, οι επιτελείς του ΔΝΤ που ασχολούνται με τη χώρα μας «μαλάκωσαν».
Είναι σημαντικό, ξέρετε, να ακούτε από το στόμα τους θέσεις που δείχνουν να κατανοούν την τραγική κατάσταση στην οποία οδήγησαν τη χώρα οι πολιτικοί της, αλλά και το πρόγραμμα λιτότητας που επιβλήθηκε από την Τρόικα.

Η κ. Λαγκάρντ και ο κ. Σαμαράς συναντήθηκαν για 45 λεπτά χωρίς την παρουσία των συμβούλων τους. Μετά τη συνάντηση η γενική διεύθυντρια στη δήλωση της δεν έδειξε την «σκληράδα» που μας έχουν συνηθίσει οι δανειστές. Η κουβέντα με τον Πρωθυπουργό μπορεί να ήταν λυτρωτική και για την ίδια, αφού διακρίνεται πλέον διά γυμνού οφθαλμού η αποτυχία των μεθόδων που επέβαλε το ΔΝΤ με τους Ευρωπαίους. Με τη συνταγη που εφαρμόζουν, η Ελλάδα δεν …διασώζεται, όπως μας έλεγε ο πρωθυπουργός του Μνημονίου Γιώργος Παπανδρέου. Την έχουν ρίξει στα τάρταρα.

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε στην κ. Λαγκάρντ ότι δεν μπορεί να δεχθεί άλλα μέτρα, που θα επηρεάσουν το λαό. Αρνήθηκε κάθε άλλη μείωση σε μισθούς και συντάξεις, κάτι που αποδέχθηκε η επικεφαλής του ΔΝΤ, όπως δήλωσε δημόσια. Πιστεύω βέβαια πως την επηρέασε –σε άλλες εποχές θα χρησιμοποιούσα τη λέξη συντάραξε- μία πολύ μεγάλη κουβέντα που ειπώθηκε σε εκείνη τη συνάντηση. Οτι αν επιβληθεί νέο πακέτο μέτρων, μαζί με αυτό οι δανειστές θα πάρουν και τους αντιπάλους του κ. Σαμαρά… Η αναφορά προφανώς έγινε για το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα αναρριχηθεί με ευκολία και άνεση στην εξουσία εάν η συμμαχική κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συνεχίσει την άκρατη λιτότητα, που από νοικοκυραίους μας μετέτρεψε σε ζητιάνους.

Ο κ. Σαμαράς πρέπει να αρνηθεί την επιβολή κάθε νέου μέτρου. Οχι επειδή θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές ο κ. Τσίπρας… Η άρνηση πρέπει να αφορά αυτή καθ’ αυτή τη συνταγή του λεγόμενου «Ελληνικού Προγράμματος»… Η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας είναι μονόδρομος.

http://mignatiou.com/?p=14147#ixzz2hgBBGY00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s