Η Νέα Γερμανική Κατοχή

             

Διαβάζω στο εξαίρετο βιβλίο του Δημοσθένη Κούκουνα, << Ιστορία της Κατοχής >>,  εκδ. Λιβάνη, ότι τον Μάϊο του 1943, ο Γερμανός πρεσβευτής στην Αθήνα, εισηγείται στην κυβέρνηση του, να στηριχθεί ουσιαστικά η κατοχική  κυβέρνηση Τσολάκογλου, για να αποσυρθούν τα γερμανικά και ιταλικά στρατεύματα από την Ελλάδα και να χρησιμοποιηθούν στο Ανατολικό Μέτωπο. 

Αυτό θα μπορούσε να γίνει, σύμφωνα με τον Γερμανό πρεσβευτή, με την παρουσία μέσα στους κόλπους της ελληνικής διοίκησης και της  κυβέρνησης, μιας ομάδας ειδικευμένων Γερμανών υπαλλήλων, οι οποίοι θα εκτελούν τις εντολές του Βερολίνου, ώστε  η κυβερνητική εξουσία να τελεί υπό τον έλεγχο των Γερμανών. Προσθέτει μάλιστα,   χαρακτηριστικά, ο πρεσβευτής, στο έγγραφο, που έστειλε στον προϊστάμενό του, Υπουργό των Εξωτερικών, ότι η κυβέρνηση Τσολάκογλου, προφανώς συμφωνεί  προς την πρόταση αυτή, και όχι μόνον αυτό, αλλά , <<  δεν έδωσε καν αφορμές αμφιβολιών για την  αφοσίωσή της προς εμάς…..Άλλωστε αν η κυβέρνηση παραιτηθεί, θα συναντήσουμε μεγάλες δυσκολίες για την εξεύρεση καταλλήλων και γνωστών προσώπων για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης >>.

Η πρόταση αυτή δεν έγινε δεκτή από το Βερολίνο και το σχέδιο ναυάγησε.

Δυστυχώς όμως για μας, η ιστορία επαναλαμβάνεται σήμερα, και πάλι ως τραγωδία, μετά από 70 χρόνια.          

Ότι δεν κατάφεραν τα όπλα και τα κανόνια του Χίτλερ,

τα κατάφεραν σήμερα, τα λεφτά των  χρηματιστών και των Γερμανών τοκογλύφων. Η ελληνική κυβέρνηση, επικαλούμενη την    » σωτηρία της πατρίδας «, όπως ακριβώς έκανε τότε και η κυβέρνηση Τσολάκογλου, παρεχώρησε το σύνολο της κυριαρχίας της χώρας, στους Γερμανούς και,  κατ΄ επίφαση,  στους αχυρανθρώπους της Τροϊκανούς, αποδεχόμενη,  τον έλεγχο της δημόσιας διοίκησης από υπαλλήλους του Δ΄ Ράϊχ, καταρρακώνον-τας την αξιοπρέπεια της Ελλάδας και των Ελλήνων.                             

                                                 Και αν κάποιες ειδικότητες » Επιτρόπων και  Ελεγκτών «                                                                                                                

δεν έχουν εγκατασταθεί ακόμα εδώ, στέλνουμε εμείς στις αυλές τους τα αιτήματά μας, ικετεύοντάς τους,  να τα εγκρίνουν, όπως έγινε πρόσφατα, για τα λεγόμενα   » υπερχρεωμένα νοικοκυριά «, που το σχέδιο νόμου,

η ελληνική κυβέρνηση, το έστειλε πρώτα στην Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα, για έγκριση, πριν το επικυρώσουν  τυπικά, οι …ελεύθεροι και …υπερήφανοι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, «  χωρίς περίσκεψιν, χωρίς αιδώ «, χωρίς  τσίπα και φιλότιμο !! 

Βουλευτές μιας κυβέρνησης,  της  νέας γερμανικής κατοχής, κυβέρνησης μειοψηφίας και μειοδοσίας – σκληρή η τελευταία λέξη – αλλά αυταπόδεικτη,  μετά τα όσα βλέπουμε και ακούμε να γίνονται. Μιας κυβέρνησης, που

δεν θέλει και δεν έχει τα κότσια, να συνεγείρει τους Έλληνες, σε μια νέα Εθνική Αντίσταση κατά του επιδρομέα και κατακτητή της χώρας. Μιας κυβέρνησης που σιωπά και δεν μιλάει, μόνο ακούει και υπακούει.

Μιας κυβέρνησης, που  έχει υποταχθεί κυριολεκτικά στους Γερμανούς, που της απαγορεύουν να παραιτηθεί ή να κάνει εκλογές, γιατί φοβούνται ότι » θα συναντήσουν μεγάλες δυσκολίες για την εξεύρεση καταλλήλων και γνωστών προσώπων για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης «.

Μιας κυβέρνησης που  δεν τολμάει να ζητήσει την δημοκρατική επικύρωση της πολιτικής της, από τον λαό, που στο κάτω –κάτω της γραφής είναι ο μόνος αρμόδιος,

πηγή κάθε εξουσίας και υπεύθυνος για την τύχη του και όχι  τα τυχάρπαστα αποκόμματα του πολιτικού πεζοδρο-μίου, οι διαδρομιστές της εξουσίας, τα πολιτικά καγκουρώ, οι πρωταθλητές του πολιτικού άλματος , που αναζητούν, δεξιά και αριστερά στηρίγματα της προσωπικής και πολιτικής τους επιβίωσης και της ατομικής τους σωτηρίας, πάντοτε και διαρκώς ψευδόμενοι, εν ονόματι δήθεν, της σωτηρίας της χώρας.

Για άλλη μια φορά επίκαιρος ο εθνικός ποιητής :

<< Δυστυχισμένε μου λαέ, καλέ και αγαπημένε, πάντοτε ευκολόπιστε και πάντα προδομένε >>  

Λαέ, Σήκω επάνω, Ύψωσε το Ανάστημά σου, Σώσε την Αξιοπρέπειά Σου και Μίλα !

                                                    Θ. Δ. Παναγόπουλος

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s