Άθλιες υποκλίσεις του Μπουτάρη στους ισλαμοφασίστες!

 Δεν θα πιστέψετε αυτό που θα διαβάσετε…

20131018-213622.jpg


Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε στη μουσουλμανική κοινότητα της Θεσσαλονίκης ένα βίντεο που προβαλλόταν στον μουσειακό χώρο του Αλατζά Ιμαρέτ στο πλαίσιο της Bienalle Σύγχρονης Τέχνης. Πρόκειται για ένα βίντεο που απεικονίζει μια γυναίκα μέσα στο νερό και της οποίας το στήθος αποκαλύπτεται όταν το νερό υποχωρεί.

Ο εκπρόσωπος της μουσουλμανικής κοινότητας στη Θεσσαλονίκη επικοινώνησε με τον Γιάννη Μπουτάρη καθώς και με τους
υπευθύνους της έκθεσης και εξέφρασε την διαμαρτυρία του για την προβολή του βίντεο. Υποστήριξε ότι το Αλατζά Ιμαρέτ είναι χώρος λατρείας και ότι το σημείο προβολής του βίντεο συμπίπτει με το σημείο στο οποίο στρέφονται οι μουσουλμάνοι όταν προσεύχονται.
Για το θέμα ενημερώθηκε το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας το οποίο επικοινώνησε με το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ζητώντας τη διακοπή της συγκεκριμένης προβολής στο Αλατζά Ιμαρέτ. Το ελληνικό Υπουργείο έδωσε σαφείς οδηγίες προς τη διεύθυνση της έκθεσης προκειμένου να υλοποιηθεί το αίτημα του τουρκικού ΥΠΕΞ. Σχετική υπόδειξη έγινε και από το τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης.
Το αίτημα για διακοπή της προβολής βρήκε τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τη διοίκηση του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης κάθετα αντίθετους.
«Πήρα την κ. Κοσκινά και συμφωνήσαμε ότι δεν είναι δυνατόν να κατεβεί το βίντεο γιατί δεν υπακούμε σε κάθε είδους εντολές και γιατί η τέχνη απολαμβάνει μια ασυλία» δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.
Τελικά οι πιέσεις της τουρκικής πλευράς οδήγησαν στην απόσυρση του βίντεο από τον χώρο του Αλατζά Ιμαρέτ και στην μετακίνησή του στη Μονή Λαζαριστών.
thestival.gr
olympia.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s