Μειοψηφίες εναντίον πλειοψηφιών – Επιστροφή εδώ και τώρα στη Δραχμή     Αν πρέπει κανείς να συνοψίσει με μια λέξη την τάση του καιρού μας, αυτή θα ήταν η λέξη “ποσότητα”! Οι μάζες, το μαζικό πνεύμα κυριαρχούν παντού, καταστρέφοντας την ποιότητα. Ολόκληρη η ζωή μας, βασίζεται στην ποσότητα, στους αριθμούς. Εμείς, στη ΔΡΑΧΜΗ 5*, έχουμε επίγνωση των δεδομένων και της κατάστασης.

     Μέλημά μας είναι να λέμε και να γράφουμε κάθε φορά -κατά το δυνατόν- κάτι χρήσιμο για τα συμφέροντα της κοινωνίας και όχι της “ελίτ”. Περί της μαζικής αφέλειας λοιπόν ο λόγος. Ο Arthur Schopenhauer ισχυρίζονταν ήδη προ δύο αιώνων (1788-1860): “Σε όλες τις εποχές οι σοφοί έλεγαν τα ίδια πράγματα και οι αφελείς, που αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία, ενεργούσαν με τον ίδιο τρόπο, έκαναν δηλαδή τα αντίθετα.” Σοφό και το ρητό των προγόνων μας: “ούκ έν τώ πολλώ τό εύ”!

     Οι επαγγελματίες πολιτικοί μετέρχονται οποιουδήποτε μέσου, για να κερδίσουν την πλειοψηφία, τις μάζες. Δεν έχουν καμιά συστολή ούτε και σήμερα, που η χώρα διέρχεται μία δραματική, ανεπανάληπτη κοινωνική/εθνική κρίση, ως σύμπτωμα των ίδιων ανεύθυνων πολιτικών τους. Μέλημά τους η επιδειξιομανία, η αρχομανία, ο καριερισμός,  ο βουλευτικός θώκος, η ιδιοτέλειά τους  και η εν πολλοίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Καταλήγει όμως -όπως επαληθεύεται και από πολλά παραδείγματα- οι υποκριτές αυτοί να έχουν ένδεια πραγματικών φίλων. Γιατί σε τέτοια μαζικά συνονθυλεύματα “χάνει το παιδί τη μάνα” και εκλείπει το συναίσθημα της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης!

     Εμείς, στη νεοδημιούργητη πολιτική Κίνηση ΔΡΑΧΜΗ 5* δεν είμαστε ζηλωτές τους. Η ποιότητα για εμάς δεν κρίνεται από την ποσότητα, αν και αυτή, λόγω της επικυρίαρχης ανθρώπινης ψυχολογίας της μάζας, επιβάλλεται σχεδόν καταναγκαστικά σε επίπεδο πολιτικής, παραγωγής, εκπαίδευσης κοκ. Στην πολιτική δεν μετράει τίποτα άλλο, εκτός από την ποσότητα, ανάλογα δε με την αύξησή της, οι αρχές, τα ιδανικά, η δικαιοσύνη, τα πολιτικά προγράμματα και η ειλικρίνεια καταπνίγονται από τους αραδιασμένους αριθμούς. Στον αγώνα για επικράτηση, τα διάφορα πολιτικά κόμματα στοχεύοντας την πλειοψηφία, διαγκωνίζονται με πονηριά, εξαπάτηση, πανουργία, σκοτεινές ραδιουργίες και πάνω από όλα με ψέμα. Οι επαγγελματίες πολιτικοί δεν φείδονται να χαϊδεύουν αυτιά, να μοιράζουν ανέφικτες υποσχέσεις και να εφαρμόζουν -στην υπηρεσία αλλότριων συμφερόντων- καταστροφικές πολιτικές για τις ίδιες αυτές πλειοψηφίες. Εμείς στη ΔΡΑΧΜΗ 5* θέλουμε, να κερδίσουμε την πλειοψηφία με ανθρωπιστικούς και έντιμους όρους! Κέντρο της πολιτικής μας είναι ο άνθρωπος, η δημοκρατία και η εθνική μας ανεξαρτησία! Στρατηγικό μας όπλο και μέσο το δικό μας νόμισμα, η Δραχμή!  

     Κοντολογίς, φίλε και φίλη, προέχει η επίγνωση των αιτίων της υπαρκτής κατάστασης και η συνειδητή επιλογή «με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις». Προέχει π.χ. η ακράδαντη πεποίθησή σου, ότι το ευρώ δεν είναι δικό μας νόμισμα. Ότι αυτό καταστρέφει την πραγματική μας οικονομία. Ότι το ίδιο αυτό υπερχρεώνει και θυματοποιεί άδικα τη χώρα μας στο χρηματιστικό και χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο και τα κέντρα ή παράκεντρα της διεθνούς πολιτικοοικονομικής ελίτ! Ότι αυτή η ανείπωτη πορεία του λαού μας προς την ολοκληρωτική συντέλεια, οφείλεται εν πολλοίς στην ΟΝΕ και το ξενόφερτο ευρώ. Αν δεν έχουμε το δικό μας εθνικό νόμισμα, νομοτελειακά, θα χάσουμε οτιδήποτε δημόσιο και ιδιωτικό περιουσιακό στοιχείο, ακόμα και την εθνική μας οντότητα και θα καταντήσουμε σχεδόν μετανάστες στην ίδια μας την πατρίδα και δουλοπάροικοι της συμμορίας των νεοφιλελεύθερων αποικιοκρατών!  

      Γι αυτό φίλε και φίλη, κάνε πράξη, αυτό που έλεγε ο Αμερικανός ανθρωπιστής Benjamin Franklin (συντάκτης το 1776 μαζί με τον Jefferson και τον Adams της “Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας”) : “Μη χάνεις χρόνο! Να σαι πάντα απασχολημένος με κάτι χρήσιμο. Κόψε όλες τις συνήθειες, που δεν είναι επωφελείς για το μέλλον σου”! Μη δίνεις λοιπόν, άλλη πίστωση χρόνου στους αποδεδειγμένους δεσμότες σου. Απελευθερώσου! Απόφευγε ό,τι διαφημίζεται και ό,τι προβάλλεται από τα κυρίαρχα μμε. Αυτά επιδιώκουν και εν πολλοίς επιτυγχάνουν, τη σύγχυση, την αποπολιτικοποίηση, τον κατακερματισμό, τη χειραγώγηση την απομόνωση και τη στυγνή εκμετάλλευση των μελών της κοινωνίας. 

     Αν προσέξετε, παντού, πάντα  και από πολλούς συμπολίτες μας χάνεται το μέτρο. Πολύς χρόνος για επουσιώδη και κραυγαλέα απολιτικά πράγματα, μια και η πολιτική σήμερα είναι το ζητούμενο, περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Καταντήσαμε ως κοινωνία “σκέτη Βαβυλωνία”! Αυτό το γνωρίζουν οι θύτες μας και πίνουν στην υγεία των κορόιδων/αφελών! Δηλαδή ημών των ιδίων! 
     Γι αυτό, συμπαραταχτείτε κοντά σε ηθικούς αγωνιστές της πολιτικής και της ζωής, μέσα στις γραμμές της ΔΡΑΧΜΗ 5*. Ας γίνει -πρώτα από όλα- πρόταγμα κάθε υπεύθυνης Ελληνίδας και κάθε υπερήφανου Έλληνα: “Επιστροφή εδώ και τώρα στο Εθνικό μας Νόμισμα”!

– See more at: http://drachmi5.gr/politiki-apopseis/meiopsifies-enantion-pleiopsifion-epistrofi-edo-kai-tora-sti-drahmi#sthash.7ioHfYQf.dpuf

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s